Ik ga heel eerlijk met je zijn over vitamines....

Yes! Ons vitamine merk staat op de cover!

ScKIN vitamines bevatten voedingstoffen die bijdragen aan verschillende processen in het lichaam. 🤧 En zeker als we straks weer naar de 🍂 herfst-periode gaan. Al dat gesnotter komt er dan weer aan!

In mijn orthomoleculaire studie heb ik zoveel geleerd als het gaat om vitamines, ik durf te wedden dat veel mensen dit niet eens weten…..(ik tot voor kort ook niet!)

In deze blog neem ik je mee in een paar van deze openbaringen.

Een paar voorbeelden van mijn openbaringen:

Wist je dat niet iedere vitamine hetzelfde is?

Er zijn verschillende vormen van vitamine C, die zich kunnen onderscheiden door de manier waarop ze gebonden zijn en hun zuurgraad. Sommige vormen, zoals ontzuurde vitamine C (bijvoorbeeld calciumascorbaat of magnesiumascorbaat), zijn milder van aard. Hierdoor kunnen ze beter verdragen worden door mensen die gevoelig zijn voor zure stoffen.

Vitamine B12

Wist je dat het lichaam vitamine B12 maar in beperkte mate opneemt, vaak rond de 2 tot 4%? De opneembaarheid kan afhankelijk zijn van de vorm en toedieningswijze van de vitamine. Onze B12-supplementen worden via het wangslijmvlies opgenomen, wat een directe opname mogelijk maakt zonder dat het eerst door het spijsverteringskanaal hoeft.

Magnesium en vitamine c 

Magnesium draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Ook speelt magnesium een rol bij het behoud van een normale werking van het zenuwstelsel. Vitamine C draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem, vooral in periodes van fysieke inspanning. 

Dat je al je vitamines niet meer uit je voeding kan halen weten we allang. Onze voedzame bodem is allang niet meer zo voedzaam. En vaak komt ons eten uit het buitenland en heeft dus een hele lange weg afgelegd voordat het hier is. Om fruit en groente goed te houden wordt het dus vroegtijdig geplukt. Wat ervoor zorgt dat de sapstroom van de plant voortijdig wordt afgebroken. En er minder vitamines inzitten.

Wist je dat je niet zo snel te hoog suppleert?

Afhankelijk van de samenstelling van je vitamines, neemt je niet zo snel te veel in. Sommige vitamines plas je dan zelfs uit. Om echt klachten aan te pakken, moet je hoog suppleren. Goed en juist suppleren en zuiver suppleren.

 

Wist je dat de ene vitamine niet zonder de andere kan? Of bouwstoffen (co-factoren) nodig heeft?

Slik je collageen dan kan je niet zonder extra stoffen. Vitamine c draagt bij aan de normale collageenvorming voor een goede werking van de huid, botten en kraakbeen.

Maar wat als bijvoorbeeld de slijmvlieslaag in je darmen niet in tact is? dan verlies je de kostbare vitamines door je lekkende darm.

 

Wil je met mij sparren over je vitamines?


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.